ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
GREEK BEEF SOUP
Υλικά
Για 2-3 Άτομα
800γρ. Μοσχάρι Ποντίκι
Μισό φλυτζάνι Ελαιόλαδο (60-70μλ)
Δύο Λίτρα Νερό
Ένα Κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
Δύο Πατάτες μέτριες
Δύο Καρότα μέτρια
Ένα Λεμόνι
Δύο Αυγά
Αλάτι, Πιπέρι
Προαιρετικά:
Ένα Κολοκύθι, Λίγα φύλλα Σέλινο, Λίγο Ρύζι για Σούπα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ποντίκι μοσχαριού σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
Ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα δύο λίτρα σκέτο νερό και
βάζουμε μέσα τα κομμάτια μοσχάρι σε δυνατή φωτιά (8-9).
Σε πέντε-δέκα λεπτά θα αρχίσει το μοσχάρι να βράζει.
Αφαιρούμε με μία κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται
στην επιφάνεια της κατσαρόλας, δηλαδή ξαφρίζουμε.
Συνεχίζουμε μέχρι να σταματήσει να αφρίζει το κρέας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5-6. Βράζουμε για μία ώρα.
Μετά από μία ώρα βράσιμο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε
το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Επίσης εάν χρησιμοποιήσουμε κολοκύθι ή σέλινο ή ρύζι,
τα προσθέτουμε τώρα. Εάν βάλουμε ρύζι, θα ανακατεύουμε
ενδιάμεσα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Αλλιώς απλά
συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά (5-6).
Μετά από μιάμιση ώρα βράσιμο, η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη.
Το μοσχάρι έχει μαλακώσει και τα λαχανικά έχουνε βράσει.
Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα φύλλα σέλινου, εάν έχουμε βάλει σέλινο.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το αυγολέμονο που θα δέσει τη σούπα μας.
Έχουμε φροντίσει τα αυγά και το λεμόνι να
είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπωσδήποτε.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στύβουμε το λεμόνι. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια.
Μόλις χτυπήσουμε τα ασπράδια και αφρίσουν, χτυπάμε τους κρόκους
και τους προσθέτουμε αργά ανακατεύοντας στα αφρισμένα ασπράδια.
Μετά ρίχνουμε το λεμόνι αργά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα.
Με μία μεγάλη κουτάλα παίρνουμε δύο κουταλιές από τα υγρά
της σούπας και το προσθέτουμε αργά στο αυγολέμονο για να μην κόψει.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κρεατόσουπα και κουνάμε
ελαφρώς την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Η κρεατόσουπα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε είτε με ολόκληρα
κομμάτια μοσχαριού και λαχανικών, είτε ελαφρώς κομμένα.
Μία κλασσική και εύκολη χειμωνιάτικη Κρεατόσουπα!
Add the whole onion and low hear to mark 5-6.
Boil the beef for one hour.
One hour later medium heat (mark 5-6), add the
olive oil, the carrots, the potatoes and season.
If you use zucchini or celery or rice, then add them now.
If you add rice, stir meanwhile so it will not stuck.
Or simply continue cooking for 30 minutes at medium heat (5-6).
One and a half hour later, the soup is almost ready.
The beef is soft and the vegetables are cooked.
Turn off heat but leave the pan on the fire.
Remove the onion and the celery leaves, if you used them.
Now it is time to prepare the Egg-Lemon Sauce (Avgolemono)
that will thicken the beef soup and make it so tasty.
Make sure that the eggs and the lemon are not cold.
They must be just at room temperature.
Separate the yolks from the white part of the egg.
Squeeze the lemon juice.
Using a bowl, whisk the
white part of the eggs first.
When they get foamy, whisk the yolks
and add them into the bowl slowly.
Then slowly pour the lemon juice, drop by drop.
Using a large cooking spoon, take two spoons from
the soup liquids and slowly add them drop by drop into
the egg-lemon sauce. Stir. If you do this procedure fast,
then the egg might cook and this is something you must avoid.
When the egg-lemon sauce (avgolemono sauce) is ready,
pour it above the beef soup and shake the skillet (pan) so the sauce
will mix fine with the soup. You must have the pan removed from heat.
The beef soup is now ready. Serve the soup either
with whole pieces of beef and vegetables or you can
cut the meat and veggies in smaller pieces.
This is a classic and easy, winter time Greek Beef Soup!
Προαιρετικά:
Ένα Κολοκύθι, Λίγα φύλλα Σέλινο, Λίγο Ρύζι για Σούπα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το ποντίκι μοσχαριού σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
Ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα δύο λίτρα σκέτο νερό και
βάζουμε μέσα τα κομμάτια μοσχάρι σε δυνατή φωτιά (8-9).
Σε πέντε-δέκα λεπτά θα αρχίσει το μοσχάρι να βράζει.
Αφαιρούμε με μία κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται
στην επιφάνεια της κατσαρόλας, δηλαδή ξαφρίζουμε.
Συνεχίζουμε μέχρι να σταματήσει να αφρίζει το κρέας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5-6. Βράζουμε για μία ώρα.
Μετά από μία ώρα βράσιμο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε
το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
Επίσης εάν χρησιμοποιήσουμε κολοκύθι ή σέλινο ή ρύζι,
τα προσθέτουμε τώρα. Εάν βάλουμε ρύζι, θα ανακατεύουμε
ενδιάμεσα για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Αλλιώς απλά
συνεχίζουμε το βράσιμο για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά (5-6).
Μετά από μιάμιση ώρα βράσιμο, η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη.
Το μοσχάρι έχει μαλακώσει και τα λαχανικά έχουνε βράσει.
Σβήνουμε τη φωτιά αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και τα φύλλα σέλινου, εάν έχουμε βάλει σέλινο.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το αυγολέμονο που θα δέσει τη σούπα μας.
Έχουμε φροντίσει τα αυγά και το λεμόνι να
είναι σε θερμοκρασία δωματίου οπωσδήποτε.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στύβουμε το λεμόνι. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια.
Μόλις χτυπήσουμε τα ασπράδια και αφρίσουν, χτυπάμε τους κρόκους
και τους προσθέτουμε αργά ανακατεύοντας στα αφρισμένα ασπράδια.
Μετά ρίχνουμε το λεμόνι αργά, σχεδόν σταγόνα σταγόνα.
Με μία μεγάλη κουτάλα παίρνουμε δύο κουταλιές από τα υγρά
της σούπας και το προσθέτουμε αργά στο αυγολέμονο για να μην κόψει.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κρεατόσουπα και κουνάμε
ελαφρώς την κατσαρόλα για να πάει παντού το αυγολέμονο.
Η κρεατόσουπα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε είτε με ολόκληρα
κομμάτια μοσχαριού και λαχανικών, είτε ελαφρώς κομμένα.
Μία κλασσική και εύκολη χειμωνιάτικη Κρεατόσουπα!
GREEK BEEF SOUP
Ingredients
For 2-3 Persons
800gr Beef Shank (Beef Shin part of beef) with some fat
Half a cup Olive Oil (60-70ml)
Two litters of water
One whole dry Onion
Two medium Potatoes
Two medium Carrots
One Lemon
Two Eggs
Salt and Pepper
Optional:
One Zucchini, some Celery leaves, some Rice for Soups
Instructions:
Thick cut the beef shank in portions.
Thick cut the carrots and the potatoes.
Pour two litters of cold water into a large skillet (pan)
and place the beef pieces into the pan at high heat (mark 8-9).
Five-ten minutes later the beef will start boiling.
Using a large spoon, remove the crust of foam
from the top of the water while the beef is boiling.
Continue until all foam is gone.
It takes about four minutes boiling time.
For 2-3 Persons
800gr Beef Shank (Beef Shin part of beef) with some fat
Half a cup Olive Oil (60-70ml)
Two litters of water
One whole dry Onion
Two medium Potatoes
Two medium Carrots
One Lemon
Two Eggs
Salt and Pepper
Optional:
One Zucchini, some Celery leaves, some Rice for Soups
Instructions:
Thick cut the beef shank in portions.
Thick cut the carrots and the potatoes.
Pour two litters of cold water into a large skillet (pan)
and place the beef pieces into the pan at high heat (mark 8-9).
Five-ten minutes later the beef will start boiling.
Using a large spoon, remove the crust of foam
from the top of the water while the beef is boiling.
Continue until all foam is gone.
It takes about four minutes boiling time.
Add the whole onion and low hear to mark 5-6.
Boil the beef for one hour.
One hour later medium heat (mark 5-6), add the
olive oil, the carrots, the potatoes and season.
If you use zucchini or celery or rice, then add them now.
If you add rice, stir meanwhile so it will not stuck.
Or simply continue cooking for 30 minutes at medium heat (5-6).
One and a half hour later, the soup is almost ready.
The beef is soft and the vegetables are cooked.
Turn off heat but leave the pan on the fire.
Remove the onion and the celery leaves, if you used them.
Now it is time to prepare the Egg-Lemon Sauce (Avgolemono)
that will thicken the beef soup and make it so tasty.
Make sure that the eggs and the lemon are not cold.
They must be just at room temperature.
Separate the yolks from the white part of the egg.
Squeeze the lemon juice.
Using a bowl, whisk the
white part of the eggs first.
When they get foamy, whisk the yolks
and add them into the bowl slowly.
Then slowly pour the lemon juice, drop by drop.
Using a large cooking spoon, take two spoons from
the soup liquids and slowly add them drop by drop into
the egg-lemon sauce. Stir. If you do this procedure fast,
then the egg might cook and this is something you must avoid.
When the egg-lemon sauce (avgolemono sauce) is ready,
pour it above the beef soup and shake the skillet (pan) so the sauce
will mix fine with the soup. You must have the pan removed from heat.
The beef soup is now ready. Serve the soup either
with whole pieces of beef and vegetables or you can
cut the meat and veggies in smaller pieces.
This is a classic and easy, winter time Greek Beef Soup!