MENU

23/2/16

ΣΟΛΩΜΟΣ ΑΛΑ ΚΡΕΜ 

CREAMY SALMON



Υλικά
Για Δύο Άτομα

400γρ. Σολωμός Φιλέτο (3-4 φέτες)
200μλ Κρέμα Γάλακτος  (ένα-ενάμιση φλυτζάνι)
Δύο Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Ένα μεσαίο Πράσο
Μία Κουταλιά Άνιθος (20-25γρ.)
Δύο Κουταλιές Βούτυρο (30-40γρ.)
Αλάτι, Πιπέρι
250-300γρ. Παπαρδέλες

Προαιρετικά:
Μία Σκελίδα Σκόρδο


Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Ρίχνουμε τον άνιθο στην κρέμα γάλακτος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει,
σε μέτρια φωτιά (5-6) και σωτάρουμε τα
κρεμμυδάκια με το πράσο και την σκελίδα σκόρδο.


Δύο-τρία λεπτά μετά ρίχνουμε τον σολωμό
που έχουμε κόψει σε μπουκίτσες-κύβους.
Αφήνουμε να ψηθεί για τέσσερα λεπτά.
Εντωμεταξύ βράζουμε τις παπαρδέλες αλ ντέντε.


Γυρνάμε τα κομμάτια σολωμού να ροδίσουν
και να ψηθούν και από την άλλη πλευρά σε
μέτρια φωτιά (5-6) για τέσσερα λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.


Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τον άνιθο.
Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε για ένα λεπτό
και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε πάνω στο
μάτι να πήξει λίγο η κρέμα γάλακτος.


Ρίχνουμε μέσα στο βαθύ τηγάνι τις παπαρδέλες.


Ανακατεύουμε ελαφρά ώστε οι παπαρδέλες
να τραβήξουν την κρέμα γάλακτος και να
δέσουν με τον σολωμό και τη σάλτσα.


Μόλις δέσει η σάλτσα με τις παπαρδέλες,
αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.


Η κρέμα γάλακτος δένει υπέροχα
με τον άνιθο και τον σολωμό.
Γευστική συνταγή που απογειώνει
τον σολωμό και τις παπαρδέλες!





CREAMY SALMON




Ingredients
For 2 Persons

400gr Salmon Fillet (3-4 pieces)
200ml Creme Fresh (one-one and a half cup)
Two Spring Onions
One medium Leek
One Tablespoon Anise (Dill) (20-25gr)
Two Tablespoons of Butter (30-40gr)
Salt and Pepper
250-300gr Pappardelle Pasta

Optional:
One clove of Garlic


Instructions:

Finely chop the spring onions and the leek.
Pour the anise (dill) into the creme fresh.
Add the butter into a deep pan (skillet) over
medium heat (5-6) and saute the spring onions,
the leek and the garlic for 2-3 minutes.


Then add the salmon fillets cut into pieces or cubes.
Let them cook for about four minutes one side.
Meanwhile start boiling the pappardelle al dente.


Turn the salmon cubes other side to cook
over medium heat (5-6) for about four minutes.
Season lighlty with salt and pepper.


Pour the creme fresh with the chopped anise (dill).
When the cream starts boiling, let for a minute
and then turn off the heat. Keep the pan onto
the heat so the cream sauce will start thickening.


Add the pappardelle into the pan.


Stir gently so the pappardelle will absorb
some of the cream sauce and they will
mix fine with the salmon cubes.


When the sauce is absorbed from the pappardelle,
remove from the heat completely and serve.


The fresh cream accompanies the anise
and the salmon really well. So tasty and
unique recipe of salmon and pappardelle!