MENU

18/2/16

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ 

OCTOPUS PILAF



Υλικά
Για Δύο Άτομα

Ένα Χταπόδι 800-900γρ. περίπου
Μία κούπα Ρύζι μακρύκοκκο (125-150γρ.)
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
Ένα Λεμόνι
Μία Κόκκινη Πιπεριά
3-4 Κουταλιές Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Αλάτι, Πιπέρι
Τρεις κούπες Νερό (350-400μλ)

Προαιρετικά:
Λίγος Μαϊντανός ψιλοκομμένος


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τρεις κούπες νερό (350-400μλ)
σε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα το
χταπόδι ολόκληρο να βράσει για είκοσι λεπτά.


Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά.
Μόλις το χταπόδι βράσει, αφαιρούμε το κεφάλι,
τεμαχίζουμε τα πόδια του χταποδιού και κρατάμε
τον ζωμό για να βράσουμε μετά το πιλάφι.


Ρίχνουμε σε βαθύ τηγάνι τα κρεμμυδάκια και
την πιπεριά με το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε
σε μέτρια φωτιά (4-5) για δύο-τρία λεπτά.


Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν,
προσθέτουμε και το ρύζι (μία κούπα).


Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει
το ρύζι για ένα-δύο λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια
του χταποδιού και τον χυμό λεμονιού.


Παίρνουμε δύο κούπες από τον ζωμό χταποδιού,
που βράσαμε το χταπόδι και τον ρίχνουμε στο βαθύ τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε στο 4-5
για περίπου δεκαπέντε λεπτά και μέχρι να βράσει το ρύζι.


Στο τέλος ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε για ένα-δύο λεπτά και σερβίρουμε.


Απλό χταποδοπίλαφο που μπορεί να σερβιριστεί
είτε σαν μεζές, είτε σαν πλήρες πιάτο!





OCTOPUS PILAF



Ingredients
For 2 Persons

One Octopus 800-900gr
One cup of long grain Rice (125-150gr)
Two fresh Spring Onions
One Lemon
One Red Pepper
3-4 Tablespoons Olive Oil (50-60ml)
Salt, Pepper
3 cups of Water (350-400ml)

Optional:
Some chopped Parsley


Instructions:

Pour three cups of water (350-400ml)
into a deep pan and place the whole
octopus to boil for twenty minutes.


Fine cut the spring onions and the red pepper.
When the octopus is boiled, remove the head,
cut the legs into pieces and keep the broth (stock)
so as to use it later to boil the rice pilaf.


Place into a deep pan the spring onions and
the pepper with the olive oil and saute over
medium heat (mark 4-5) for 2-3 minutes.


When the vegetables get softer,
add one cup of long grain rice.


Whisk till the rice gets shinny after 1-2 minutes.


Continue by adding the pieces
of octopus and the lemon juice.


Take two cups from the octopus stock (broth)
from the pan that you boiled the octopus and
pour it into the pan. Season, cover and simmer
over low heat (mark 4-5) for about 15 minutes
and untill the rice is ready and cooked.


Finally add some finely cut parsley.
Let two minutes to absorb liquids and serve.


A simple Octopus Pilaf that can be served
either as a side dish or even as a full meal!