ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
POTATOES OMELETTE
Υλικά
Για Δύο Άτομα
Τέσσερα μεγάλα Αυγά
Μία μεγάλη Πατάτα
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Κεφαλοτύρι ή Γραβιέρα (50γρ.)
Αλάτι Πιπέρι
Προαιρετικά:
Μία Κουταλιά Γάλα, Ντομάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε την πατάτα σε φέτες και ρίχνουμε το
ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά (5-6).
Τηγανίζουμε τις φέτες πατάτας για 3-4 λεπτά και
τις γυρνάμε ώστε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές.
Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα.
Μόλις οι πατάτες πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 4 και σιγοψήνουμε για πέντε λεπτά.
Μόλις περάσει το πεντάλεπτο, με τη βοήθεια ενός πιάτου,
γυρνάμε την ομελέτα ανάποδα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Αφήστε την ομελέτα να κυλήσει στο πιάτο και μετά βάζοντας το τηγάνι
από πάνω από το πιάτο, γυρίστε ανάποδα με μία γρήγορη κίνηση.
Κόβουμε το τυρί σε κύβους ή σε λωρίδες, ανάλογα με το γούστο μας.
Στρώνουμε τους κύβους τυριού πάνω στην ομελέτα.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για ένα-δύο λεπτά πάνω στο μάτι.
Ρίχνουμε πιπέρι και ελάχιστο αλάτι, διότι το τυρί είναι αλμυρό.
Σερβίρουμε με ψωμί και ντομάτα.
Μία χορταστική ομελέτα με πατάτες και τυρί
είναι πάντα μία εύκολη και γρήγορη λύση!
POTATOES OMELETTE
Ingredients
For 2 Persons
Four large Eggs
One large Potato
2-3 Tablespoons Olive Oil (50-60ml)
Hard grated white Cheese (50gr)
Salt and Pepper
Optional:
One Tablespoon Milk, some Tomato to serve
Instructions:
Cut the potato in slices and pour the olive oil
into a frying pan medium heat (5-6).
Fry the slices of potato for 3-4 minutes and
turn them upside down so they fry both sides.
Meanwhile whisk the eggs with one tablespoon of milk.
When the potatoes are coloured, pour the egg mixture into the pan.
Low heat at mark 4 and cook for about five minutes.
Five minutes later, using a flat dish, turn the omelette upside down.
Let the omelette flow gently on the dish and placing the frying pan above
the dish turn it upside down with one fast movement.
Cut the cheese into cubes or stripes, however you prefer.
Place the cheese cubes onto the omelette.
Turn off the heat and let stay on the heat for 1-2 minutes.
Season with some pepper and lighlty salt, because the cheese is salted.
Serve with bread and tomato slices.
A tasty omelette with potatoes and cheese
is always a fast and easy dinner solution!