MENU

9/3/16

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ 

CABBAGE RICE



Υλικά 
Για Δύο Άτομα 


Μισό Λάχανο άσπρο (500γρ.) 
Ένα ξερό Κρεμμύδι 
Ένα μεσαίο Καρότο 
Δύο Κουταλιές Τοματοπελτές (40-50γρ.) 
Ένα φλυτζάνι μακρύκοκκο Ρύζι (125-150γρ.) 
4 Κουταλιές Ελαιόλαδο (60-70μλ) 
Αλάτι Πιπέρι 
Ένα Λεμόνι
4 φλυτζάνια Νερό (500-600μλ) 

Προαιρετικά: 
Ένα κουταλάκι Κύμινο, Λίγος Μαϊντανός


Εκτέλεση:


Κόβουμε το λάχανο και το καρότο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα
και προσθέτουμε το κρεμμύδι να βραχεί σε
μέτρια φωτιά (5-6) για δύο-τρία λεπτά.


Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάχανο με το καρότο.
Αφήνουμε να βγάλουνε υγρά ανακατεύοντας για ένα δεκάλεπτο.


Στη συνέχεια προσθέτουμε δύο φλυτζάνια νερό,
τον τοματοπελτέ, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.


Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε στο 4
και σιγοβράζουμε για περίπου είκοσι λεπτά.


Μόλις έχει μαλακώσει το λάχανο, ρίχνουμε άλλα
δύο φλυτζάνια νερό και προσθέτουμε το ρύζι.
Εάν έχει ακόμα αρκετά υγρά η κατσαρόλα,
προσθέτουμε λιγότερο νερό, δηλαδή ενάμιση φλυτζάνι.


Σιγοβράζουμε το ρύζι στο 4 για δεκαπέντε λεπτά.
Ανακατεύουμε ενδιάμεσα για να μην κολλήσει το ρύζι.


Μόλις απορροφήσει όλα τα υγρά, το λαχανόρυζο είναι έτοιμο.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού.


Αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο
και σερβίρουμε με ψωμί και τυρί φέτα.
Απλή συνταγή για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας!





CABBAGE RICE




Ingredients
For 2 Persons


Half a white Cabbage (500gr)
One dry Onion
One medium Carrot
Two Tablespoons Tomato Paste (40-50gr)
One cup of long grain Rice (125-150gr)
Salt and Pepper
One Lemon
4 cups of Water (500-600ml)

Optional:
One teaspoon Cumin, some Parsley


Instructions:


Chop the cabbage and the carrot.
Fine chop the onion.
Place into a deep pan the olive oil and
add the onion at medium heat (5-6) for 2-3 minutes.


Add the cabbage and the carrot into the pan.
Let the cabbage bring out some liquids,
stirring for about ten minutes.


Continue by adding two cups of water,
the tomatopaste, the cumin and season with salt and pepper.


When it starts boiling, reduce heat to mark 4
and simmer for about twenty minutes.


When cabbage has soften enough, add two more cups
of water and add the rice into the pan.
If the pan already has some liquids, then just add
less water, about one and a half cup.


Simmer the rice at mark 4 for fifteen minutes.
Stir in between so the rice will not stuck to the bottom.


When the pan absorbs all liquids, then the cabbage rice is ready.
Turn off the heat and squeeze the lemon juice into the pan.


Let stay for five minutes and serve with bread and feta cheese.
Simple recipe for the Greek Cuisine lovers!