MENU

15/3/16

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ  

CARBONARA SPAGHETTI   




Υλικά 
Για Δύο Άτομα 


350-400γρ. Σπαγγέτι 
100γρ. Μπέικον καπνιστό (7-8 λεπτές φέτες) 
100γρ. Παρμεζάνα (3-4 κουταλιές) 
Μία Κουταλιά Πιπέρι (25γρ.) 
Λίγο Αλάτι 
Δύο Αυγά μέτρια ή μόνο Δύο Κρόκοι Αυγών 
Μία Κουταλιά Ελαιόλαδο (25μλ) 
Δύο Κουταλιές Νερό από τα μακαρόνια 


Προαιρετικά: 
Μία σκελίδα Σκόρδο 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε σε λεπτές κοντές λωρίδες το μπέικον.
Τρίβουμε την παρμεζάνα. Ξεκινάμε να βράζουμε τα μακαρόνια. 
Ρίχνουμε το μπέικον με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, 
σε μέτρια φωτιά (5-6) να τσιγαριστεί για πέντε λεπτά. 


Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το πιπέρι.
Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, διότι τα υλικά μας είναι αλμυρά.
Μερικοί χρησιμοποιούν μόνο κρόκους αυγών για την καρμπονάρα.
Έτσι βγαίνει καλύτερη στο χρώμα αλλά χάνει στη γεύση διότι μυρίζει αυγό.    


Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε σιγά-σιγά την παρμεζάνα. 


Εντωμεταξύ το μπέικον έχει τσιγαριστεί και είναι τραγανό. 
Αφαιρούμε το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη. 


Μόλις τα μακαρόνια βράσουν al dente, κρατάμε δύο κουταλιές 
νερό από την κατσαρόλα και μετά τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε το νερό στο μπωλ με τα αυγά και την παρμεζάνα. 
Μόλις σουρώσουν τα τοποθετούμε πάλι στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε από πάνω τους το μπέικον με όλα τα υγρά του. 
Έχουμε ήδη αποσύρει την κατσαρόλα από τη φωτιά. 


Ανακατεύουμε ελάχιστα και περιχύνουμε από πάνω 
το μπωλ με τα αυγά και την παρμεζάνα και το πιπέρι. 


Ανακατεύουμε για δύο λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα υγρά. 
Ρίχνουμε λίγο τριμμένο πιπέρι ακόμα, εάν επιθυμούμε. 


Η Καρμπονάρα είναι έτοιμη να σερβιριστεί αμέσως. 
Πασπαλίζουμε λίγη έξτρα παρμεζάνα. 
Κλασσική και απλή απόλαυση! 






CARBONARA SPAGHETTI   




Ingredients 
For 2 Persons 


350-400gr Spaghetti Pasta 
100gr smoked Bacon (7-8 slices) 
100gr Parmesan Cheese (3-4 tablespoons) 
One Tablespoon of Pepper (25gr) 
Some Salt 
2 medium sized Eggs or just 2 Egg Yolks 
One Tablespoon Olive Oil (25ml) 
2 Tablespoons from the Pasta boiled Water 


Optional: 
One clove of Garlic 


Instructions: 


Cut in thin short stripes the bacon. 
Grate the parmesan cheese. 
Start boiling the spaghetti. 
Place the bacon into a pan with the olive oil 
and the garlic, in medium heat (mark 5-6) for five minutes. 


Meanwhile place the eggs into a bowl and add the pepper. 
Season with a bit of salt, cause all ingredients are salted.
Some people use only the egg yolks. This improves the colour,
but has as a side effect a strong smell of egg yolk to the spaghetti.  


Beat the eggs and while whisking add the parmesan cheese. 


When the bacon is crispy and cooked, remove it from the 
heat and remove the garlic. Set the bacon aside. 


When the spaghetti is al dente, keep two tablespoons of the 
boiled water and drain the spaghetti as usual. 
Poor the two tablespoons of boiled water into the bowl with 
the eggs and the parmesan. Place the drained spaghetti back 
into the pot and poor the bacon with all the fat above the pasta. 
The pot should not be left on the heat any longer. 


Stir gently and spread into the pot the bowl 
with the eggs, the parmesan and the pepper.


Keep stirring for two minutes so all the liquids are gone. 
You can spread some extra pepper if you like. 


Spaghetti Carbonara is now ready to be served immediately. 
Spread some extra Parmesan Cheese if you like. 
Classic and simple pleasure!