MENU

5/3/16

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ  

GREEN SALAD  





Υλικά 
Για Δύο Άτομα 


Ένα Μαρούλι 300-400γρ. 
Δύο Φρέσκα Κρεμμυδάκια 
Δύο Κουταλιές Άνηθος (40-50γρ.) 
Δύο Κουταλιές Ελαιόλαδο (40-50μλ) 
Ένα μικρό Λεμόνι
Μία Κουταλιά Κάπαρη (20γρ.) 
Αλάτι 


Προαιρετικά: 
Μία κουταλιά λευκό Ξύδι αντί για Λεμόνι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε ή ψιλοκόβουμε το μαρούλι, ανάλογα με τα γούστα μας. 
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. 
Ανακατεύουμε το μαρούλι με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. 


Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με 
τον χυμό λεμονιού και την κάπαρη. 


Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα.
Αλατίζουμε ελάχιστα διότι η κάπαρη είναι αλμυρή. 


Ανακατεύουμε και σερβίρουμε είτε σε μερίδες, 
είτε σε μεγάλο μπωλ. Ταιριάζει με όλα τα πιάτα 
και ειδικά με κρέατα. Κλασσική πράσινη Ελληνική Σαλάτα! 




GREEN SALAD  




Ingredients
For 2 Persons


One Lettuce 300-400gr
Two Spring Onions
Two Tablespoons (40-50gr) Anise (Dill)
Two Tablespoons Olive Oil (40-50ml)
One small Lemon
One Tablespoon Caper (20gr) 
Salt


Optional:
One Tablespoon White Vinegar instead of Lemon


Instructions:


Cut or fine cut the lettuce, according to your preferences.
Fine chop the spring onions and the anise (dill).
Mix the lettuce with the chopped onions and anise.


In a small bowl whisk the olive oil with
the lemon juice and the caper. 


Sprinkle the mixture over the salad.
Season with salt gently, cause the caper is salted.


Stir the Salad and serve either in portions or in a large bowl.
The Green Salad can accompany all dishes and especially meat.
This is a classic Green Greek Salad!