ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
SPINACH SALMON
Υλικά
Για Δύο Άτομα
400γρ. Σολωμός Φιλέτο (3-4 κομμάτια)
400-500γρ. Σπανάκι φρέσκο
2-3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια
Δύο Κουταλιές Τοματοπελτές (30-40γρ.)
Μισό φλυτζάνι Ελαιόλαδο (50-60μλ)
Ένα Λεμόνι
Ένα φλυτζάνι Νερό (125μλ)
Αλάτι και Πιπέρι
Προαιρετικά:
Δύο Πατάτες, Λίγος Άνιθος
Εκτέλεση:
Κόβουμε το σπανάκι σε χοντρά κομμάτια.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και
σε μέτρια φωτιά (4-5) σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Δύο λεπτά αργότερα προσθέτουμε το σπανάκι.
Αφήνουμε το σπανάκι να μαραθεί για δύο-τρία λεπτά.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και
τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε ένα φλυτζάνι νερό και μόλις
αρχίσει να βράζει, τοποθετούμε προσεχτικά
τα φιλέτα σολωμού και τις πατάτες περιμετρικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε στο 4-5
για περίπου είκοσι λεπτά, μέχρι να βράσουν οι πατάτες.
Δεν ανακατεύουμε πλέον για να μην διαλυθεί ο σολωμός.
Μόλις περάσει το εικοσάλεπτο και τα υγρά μειωθούν
στο μισό περίπου με το λάδι, το φαγητό είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε τα φιλέτα με μπόλικη σάλτσα και ψωμί.
Το σπανάκι ταιριάζει υπέροχα με τον σολωμό και
αποτελεί έναν υγιεινό και έξυπνο συνδυασμό!
SPINACH SALMON
Ingredients
For 2 Persons
400gr Salmon Fillets (3-4 pieces)
400-500gr fresh Spinach
2-3 fresh Spring Onions
2 Tablespoons Tomato Paste (30-40gr)
Half a cup Olive Oil (50-60ml)
One Lemon
One cup of Water (125ml)
Salt and Pepper
Optional:
2 Potatoes, some Anise (Dill)
Instructions:
Cut the spinach in thick pieces.
Cut the spring onions and the potatoes.
Pour the olive oil into a deep pan and
over medium heat (mark 4-5) saute the onions.
Two minutes later add the spinach and
let it shrink into the pan for 2-3 minutes.
Add the tomato paste and the lemon juice.
Pour one cup of water and when it comes
to boiling temperature, place the salmon fillets
and the potatoes around them gently into the pan.
Season and simmer at mark 4-5 for about
twenty minutes and untill the potatoes are soft.
Do not stir the salmon fillets cause they might brake.
Twenty minutes later, when most of the liquids
are absorbed and the sauce has thickened, the food is ready.
Serve the salmon fillets with plenty of sauce and bread.
Spinach accompanies the salmon really well and
together they make such a tasty and healthy dish!