MENU

3/4/16

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΝΤΑΚΙ 

KENTUCKY FRIED CHICKEN



Υλικά
Για Δύο Άτομα

4-6 Μπουτάκια Κοτόπουλου (500-600γρ.)
Ένα φλυτζάνι Αλεύρι (125γρ.)
Ένα φλυτζάνι Ηλιέλαιο (125μλ)
Μία Κουταλιά Γουόστερ Σως (10-15μλ)
Μία Κουταλιά Λευκό Ξύδι (10-15μλ)
Ένα κουταλάκι Ταμπάσκο Σως (5-7μλ)
Ένα κουταλάκι Μαύρη Ζάχαρη (5-7γρ.)
Ένα κουταλάκι Πάπρικα (5-7γρ.)
Λίγο Αλάτι και Πιπέρι

Προαιρετικά:
Λίγο Ρίγανη ή Θυμάρι


Εκτέλεση:

Μαρινάρουμε τα μπουτάκια για 2-3 ώρες
σε όλα τα υλικά της μαρινάτας.
Έχουμε κρατήσει το αλεύρι για το πανάρισμα
και το ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.


Μόλις τα μπουτάκια μαριναριστούν, τα περνάμε
καλά από το αλεύρι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα,
ώστε να κολλήσει καλά το αλεύρι πάνω τους.


Μόλις είμαστε έτοιμοι να τα τηγανίσουμε,
τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα
και στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι.
Μόλις αρχίσει να καίει το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά (7-8),
βάζουμε μέσα τα μπουτάκια και τα γυρνάμε προσεχτικά.
Μόλις ροδίσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5.


Χωρίς να τα κουνάμε, για να μην χαλάσει η κρούστα,
τα αφήνουμε να ψηθούν καλά από τη μία πλευρά σε
μέτρια-χαμηλή φωτιά (4-5) για ένα δεκάλεπτο.
Στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.


Σε περίπου είκοσι λεπτά τα μπουτάκια έχουνε ψηθεί σε βάθος,
μέχρι το κόκκαλο. Το τελευταίο λεπτό δυναμώνουμε τη φωτιά
στο 7-8 και αμέσως μετά τα αποσύρουμε για να στεγνώσουν.
Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για να φύγουνε τα πολλά λάδια
και να παραμείνουν τραγανά. Αποφύγετε τις χαρτοπετσέτες.


Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και μπάρμπεκιου σως.
Κλασσικά τηγανιτά μπουτάκια από τον Αμερικάνικο Νότο!



KENTUCKY FRIED CHICKEN



Ingredients
For 2 Persons

4-6 Chicken Legs (Drumsticks) (500-600gr)
One cup all purpose Flour (125gr)
One cup Sunflower Oil (125ml)
One Tablespoon Worcester Sauce (10-15ml)
One Tablespoon White Vinegar (10-15ml)
One teaspoon Tabasco sauce (5-7ml)
One teaspoon Brown Sugar (5-7gr)
One teaspoon Paprika (5-7gr)
Some Salt and Pepper

Optional:
Some Oregano or Thyme


Instructions:

Marinate the chicken drumsticks for about 2-3 hours
into all the ingredients of the marinade.
Keep the flour to coat them later and
keep the sunflower oil for frying.


When the drumsticks are well marinated,
dip them into the flour and coat them really well.
Place them on a tray and then into the fridge for
at least one hour or even longer. It is important
that the flour must stuck on them really well,
like a paste, before you can cook them.


When ready to fry, let them stay for some time
at room temperature and pour the sunflower oil into a pan.
Start at high heat (mark 7-8) and when the oil is hot,
place them into the pan and turn them both sides.
When browned, low heat at mark 5 and cook.


Without moving them, so the crust will stay,
let the drumsticks cook well one side at low heat
(mark 4-5) for about ten minutes and afterwards
turn them to cook the other side for ten more minutes.


Twenty minutes later the chicken drumsticks must have
been cooked deep till the bone. The last minute of frying
raise the heat to mark 7-8 and then remove them from
the pan to dry and rest. Let them drain using a plastic or
metal drainer and avoid paper towels so they will stay crispy.


Serve the chicken drumsticks with fried potatoes and barbeque sauce.
Kentucky Fried Chicken from the American South. So Yummy!