ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
POMODORO FUNGHI PASTA
Υλικά
Για Δύο Άτομα
250γρ. Μανιτάρια Στρογγυλά
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (30-40μλ)
Μία Κονσέρβα Ντομάτας Κονκασέ ή Χυμός (250μλ)
Ένα μικρό ξερό Κρεμμύδι ολόκληρο
Μία Σκελίδα Σκόρδο
Ένα ποτήρι Λευκό Κρασί (125μλ)
Λίγος Μαϊντανός (ένα-ενάμισι κουταλάκι)
Λίγος ξερός Βασιλικός (ένα κουταλάκι)
Αλάτι, Πιπέρι
300-400γρ. Ζυμαρικά (Σπαγγέτι ή Λιγκουίνι)
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Προαιρετικά:
Μία Πιπερίτσα Τσίλι, Λίγη Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά (5-6) τα μανιτάρια με
μία κουταλιά ελαιόλαδο για περίπου τρία-τέσσερα λεπτά.
Αν τα μανιτάρια είναι μέτριου μεγέθους, τα κόβουμε στα δύο.
Ρίχνουμε το κρασί και ολόκληρο το κρεμμύδι
και το σκόρδο. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο 7
και αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο,
τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει στο 4-5,
για περίπου δεκαπέντε-είκοσι λεπτά.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε.
Μόλις η σάλτσα έχει πήξει και έχουνε εξατμιστεί
τα πολλά υγρά, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και αποσύρουμε
από τη φωτιά. Αφαιρούμε το κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε να δέσουν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα αμέσως.
Εύκολη σάλτσα ζυμαρικών με ελαφριά αρώματα!
POMODORO FUNGHI PASTA
Ingredients
For 2 Persons
250gr Mushrooms Champignons
2-3 Tablespoons Olive Oil (30-40ml)
One Can of Tomato or Tomato juice (250ml)
One whole small Onion
One clove of Garlic
One glass of White dry Wine (125ml)
Some Parsley (one teaspoon)
Some dry Basil (one teaspoon)
Salt and Pepper
300-400gr Pasta (Spaghetti or Linguini)
Parmesan Cheese to serve
Optional:
One small Chilli pepper, some Oregano
Instructions:
Saute at medium heat (5-6) the mushrooms
with one tablespoon of olive oil for about 3-4 minutes.
If mushrooms are large, just cut them in two pieces.
Pour the wine into the pan and add the whole onion,
and the garlic. Increase heat to mark 7 and let the
alcohol vanish for about two-three minutes.
Add the tomato juice, the rest of the olive oil,
the dry basil and season with salt and pepper.
Let the sauce simmer at mark 4-5 for about 15-20 minutes.
Meanwhile cook the pasta al dente.
When the sauce thickens and the liquids
are gone, add the chopped fresh parsley.
Add the pasta into the pan with the sauce and
remove from the heat. Remove the onion.
Toss the pasta with the sauce.
Serve with some grated parmesan cheese.
Easy pomodoro pasta sauce with light fragrance!