ΠΛΕΞΟΥΔΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΕΤΑ
SPINACH FETA PASTA
Υλικά
Για Δύο Άτομα
100-150γρ. Σπανάκι Φρέσκο
150-200γρ. Φέτα
Δύο φρέσκα Κρεμμυδάκια
4-5 κοτσάνια Άνιθος (Δύο Κουταλιές)
350-400γρ. Ζυμαρικά Πλεξούδες
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (20-30μλ)
Αλάτι και Πιπέρι
Προαιρετικά:
Τυρί Ρικότα αντί για Φέτα
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τη φέτα και ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε
τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά (5-6)
να μαλακώσουν για δύο-τρία λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι.
Αφήνουμε για δύο-τρία λεπτά να συρρικνωθεί και
να βγάλει τα υγρά του, σε μέτρια φωτιά.
Εντωμεταξύ βράζουμε τις πλεξούδες αλ ντέντε.
Μόλις το σπανάκι μαζέψει, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3-4 και προσθέτουμε
τη φέτα μαζί με τον άνιθο. Η φέτα θα λιώσει αμέσως.
Μόλις η φέτα γίνει κρεμώδης, σβήνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε τις πλεξούδες και ανακατεύουμε
προσεχτικά, επάνω στη σβησμένη εστία.
Σερβίρουμε αμέσως. Τρώγεται ευχάριστα και
όταν κρυώσει, αφού η φέτα μετά από λίγο πήζει.
Εύκολο, γρήγορο και δροσερό πιάτο!
SPINACH FETA PASTA
Ingredients
For 2 Persons
100-150gr Fresh Spinach Leaves
150-200gr Feta Cheese
2-3 Spring Onions
4-5 Stalks of Anise-Dill (2 Tablespoons)
350-400gr Casarecce Pasta
2-3 Tablespoons Olive Oil (20-30ml)
Salt and Pepper
Optional:
Ricotta Cheese instead of Feta Cheese
Instructions:
Smash the feta cheese using a fork.
Fine chop all the ingredients.
Pour the olive oil into a deep pan
and add the spring onions over medium heat
(5-6) for about two-three minutes to soften.
Continue by adding the spinach leaves.
Let for two-three minutes so the spinach will shrink.
Meanwhile boil the casarecce pasta al dente.
When the spinach is half sized, season with salt and pepper.
Low heat at mark 3-4 and add the feta cheese
and the anise (dill). The feta will melt instantly.
When the feta cheese is creamy, turn off the heat.
Add the casarecce pasta into the pan
and stir carefully on the hob of the cooker.
Serve immediately. It can also be eaten when cold,
because the feta cheese will thicken again after some minutes.
Easy, fast and a refreshing pasta dish!