MENU

8/5/16

ΜΥΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ 

MUSSELS SPAGHETTI 



Υλικά 
Για Δύο-Τρία Άτομα 

500γρ. Μύδια χωρίς κέλυφος 
250μλ Τοματοχυμός ή Ντομάτα Κονκασέ 
Δύο Σκελίδες Σκόρδο 
Λίγος Μαϊντανός 
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (15-20μλ) 
300-500γρ. Σπαγγέτι 
Παρμεζάνα 

Προαιρετικά:
Ένα κουταλάκι Κάπαρη, Λίγο ξύσμα Λεμονιού


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το σκόρδο χοντροκομμένο με το ελαιόλαδο
σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά (4-5) για ένα λεπτό.


Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τον τοματοχυμό.
Σιγοβράζουμε για ένα πεντάλεπτο.


Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Ρίχνουμε τα μύδια με το ξύσμα λεμονιού και την κάπαρη.
Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα γιατί τα υλικά είναι αλμυρά.


Σιγοβράζουμε στο 3-4 για δέκα λεπτά περίπου.
Τα μύδια θα βγάλουνε λίγο νερό.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια αλ ντέντε.


Μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, είναι έτοιμη.


Ρίχνουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα σουρώσουμε στη σάλτσα.
Ανακατεύουμε προσεχτικά και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό.


Αφήνουμε σε σβησμένη φωτιά για ένα πεντάλεπτο να τραβήξουν
τα σπαγγέτι τη σάλτσα. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα μύδια.


Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί.
Οι μυρωδιές από το λεμόνι και την κάπαρη ταιριάζουν
απόλυτα με τα μύδια και τα σπαγγέτι.
Μία εύκολη θαλασσινή μακαρονάδα!




MUSSELS SPAGHETTI 



Ingredients
For 2-3 Persons

500gr Mussels without shell
250ml Tomato juice or Can Tomatos
2 cloves of Garlic
Some Parsley
2-3 Tablespoons Olive Oil (15-20ml)
300-500gr Spaghetti Pasta
Parmesan Cheese

Optional:
One teaspoon Caper, Some Lemon Zest


Instructions:

Pour the olive oil into a deep pan and
add the garlic thick cut at medium heat (4-5)
for one minute to colour.


Continue by adding the tomato juice.
Simmer over low heat (3-4) for five minutes.


Add the chopped parsley and continue simmering.


Add the mussels, the lemon zest and the caper.
Season lightly cause all ingredients are already salted.


Low simmer at mark 3-4 for about ten minutes.
The mussels will bring out some water.
Meanwhile boil the spaghetti al dente.


When the sauce starts thickening, then it is ready.


Pour the spaghetti without draining into the pan.
Stir carefully and turn off the heat. Spread some more parsley.


Let the spaghetti and the sauce for five minutes to mix together.


Serve with some grated parmesan cheese or other hard cheese.
The odours from the lemon zest and the caper accompany
the mussels really well. An easy and tasty Sea Pasta!