MENU

15/5/16

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΙΤΕΣ 

FRIED PORK WITH PITA BREAD 



Υλικά
Για Δύο Άτομα

500-600γρ. Χοιρινό Λαιμός (με λίπος)
Δύο Κουταλιές Ελαιόλαδο (15-20μλ)
Μία Κουταλιά Πάπρικα (10γρ.)
Ένα κουταλάκι Κάρυ (5-7γρ.)
Δύο Κουταλιές Λευκό Ξύδι (15-20μλ)
Ένα κουταλάκι Ρίγανη (5-7γρ.)
Αλάτι, Πιπέρι
4 Πίτες για σερβίρισμα

Προαιρετικά:
Μισό ποτήρι Λευκό Κρασί (50-60μλ)


Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κύβους 3-4 εκατοστών το χοιρινό.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά και
μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον μία ώρα.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά στο 7-8.
Ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα με το χοιρινό.


Αφήνουμε να τηγανιστεί, ανακατεύοντας για πέντε λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.


Μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο, θα έχει μείνει
στο τηγάνι μόνο το ελαιόλαδο και η τηγανιά είναι έτοιμη.
Η τηγανιά πρέπει να έχει πάρει ελαφρώς ξεροψημένο χρώμα.


Σερβίρουμε κατευθείαν με κομμένες πίτες και
μία δροσερή σαλάτα μαρουλιού.
Συνοδεύουμε με σως ή με τζατζίκι.
Γρήγορη συνταγή και χορταστικός μεζές!




FRIED PORK WITH PITA BREAD 




Ingredients
For 2 Persons

500-600gr Pork Neck or Shoulder (with some fat)
Two Tablespoons Olive Oil (15-20ml)
One Tablespoon Paprika (10gr)
One teaspoon Curry Powder (5-7gr)
Two Tablespoons White Vinegar (15-20ml)
One teaspoon dried Oregano (5-7gr)
Salt and Pepper
4 Pita Breads to serve

Optional:
Half a glass White Wine (50-60ml)


Instructions:

Cut the pork in cubes of 3-4cm size.
Pour into a bowl all the ingredients and
marinate the pork for at least one hour.
Place a wide pan on high heat at mark 7-8.
Add the pork with the marinade sauce into the pan.


Let the pork fry for 5 minutes over high heat.
Stir gently and then reduce heat to mark 5.
Let the liquids vanish from the pan.


After about ten minutes, there will only be
some olive oil left into the pan and the fried pork is ready.
The fried pork must have a dark semi burned colour.


Serve immediately with some pita bread and
accompany with a green salad and some sauce or tzatziki.
Easy and fast recipe and such a nice beer or wine Snack!