ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
SPICY FRIED CHICKEN WINGS
Υλικά
Για Δύο Άτομα
8-10 Φτερούγες Κοτόπουλου (700-900γρ.)
Ένα Φλυτζάνι Αλεύρι (125-150γρ.)
Μία Κουταλιά Πάπρικα (7-10γρ.)
Μία Κουταλιά Βούτυρο (10-12γρ.)
Μία Κουταλιά Λευκό Ξύδι (7-10γρ.)
Ένα Κουταλάκι Ταμπάσκο (4-5μλ)
Ένα Κουταλάκι Μαύρη Ζάχαρη (4-5γρ.)
Αλάτι και Πιπέρι
Δύο-Τρία Φλυτζάνια Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Προαιρετικά:
Μία Κουταλιά Γουώστερ Σως
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ το αλεύρι με την πάπρικα.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα για τις φτερούγες.
Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνουμε το λευκό ξύδι,
το ταμπάσκο, την μαύρη ζάχαρη και την γουώστερ σως.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (3-4) να δέσει για δύο λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα και περιχύνουμε
τις φτερούγες κοτόπουλου με την μαρινάδα.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και αφήνουμε στο
ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να δέσει η μαρινάδα.
Μόλις ήμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε, περνάμε τις
φτερούγες από το αλεύρι και τινάζουμε από το πολύ αλεύρι.
Αφήνουμε λίγο να κολλήσει το αλεύρι και στο μεταξύ
ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.
Μόλις φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε τις φτερούγες.
Αφήνουμε για ένα λεπτό και τις γυρνάμε ανάποδα.
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 6-7 και τηγανίζουμε
για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά συνολικά.
Μόλις ροδίσουν και ψηθούν καλά είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγη πράσινη σαλάτα.
Η καυτερή μαρινάδα και το γρήγορο τηγάνισμα
ξεροψήνουν και κάνουν τις φτερούγες απολαυστικές!
Ingredients
For 2 Persons
8-10 Chicken Wings (700-900gr)
One Cup Flour (125-150gr)
One Tablespoon Paprika (7-10gr)
One Tablespoon Butter (10-12gr)
One Tablespoon White Vinegar (7-10gr)
One teaspoon Tabasco Sauce (4-5ml)
One teaspoon Brown Sugar (4-5gr)
Salt and Pepper
2-3 Cups Sunflower Oil to fry
Optional:
One Tablespoon Worcester Sauce
Instructions:
Pour into a deep bowl the flour and the paprika.
In another bowl place the chicken wings.
Prepare the marinade sauce for the chicken wings.
Melt the butter into a small pan over low heat.
When the butter melts, add the white vinegar,
the tabasco sauce, the brown sugar and the worcester sauce.
Let over low heat (mark 3-4) for two minutes to cook.
Remove from heat and let the marinade sauce cool.
Continue by adding some salt and pepper and spread
the sauce above the chicken wings.
Mix well using your hands and place into the fridge
for at least half an hour, so the marinade will stuck well.
When ready to fry, deep the chicken wings into the flour,
removing any excess of it. Let for some minutes and
meanwhile pour the sunflower oil into a deep pan to heat.
When the sunflower oil reaches frying temperature,
place the chicken wings to deep fry for one minute and
turn the other side to continue frying.
Low heat at mark 6-7 and fry the chicken wings
for about 5-7 minutes each side in total.
When they look brown and crispy, then they are ready.
Serve them with some green salad.
The spicy marinade sauce and the deep frying
makes the chicken wings crispy and delicious!
Για Δύο Άτομα
8-10 Φτερούγες Κοτόπουλου (700-900γρ.)
Ένα Φλυτζάνι Αλεύρι (125-150γρ.)
Μία Κουταλιά Πάπρικα (7-10γρ.)
Μία Κουταλιά Βούτυρο (10-12γρ.)
Μία Κουταλιά Λευκό Ξύδι (7-10γρ.)
Ένα Κουταλάκι Ταμπάσκο (4-5μλ)
Ένα Κουταλάκι Μαύρη Ζάχαρη (4-5γρ.)
Αλάτι και Πιπέρι
Δύο-Τρία Φλυτζάνια Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Προαιρετικά:
Μία Κουταλιά Γουώστερ Σως
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπωλ το αλεύρι με την πάπρικα.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε τις φτερούγες κοτόπουλου.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα για τις φτερούγες.
Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις το βούτυρο λιώσει, ρίχνουμε το λευκό ξύδι,
το ταμπάσκο, την μαύρη ζάχαρη και την γουώστερ σως.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά (3-4) να δέσει για δύο λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα και περιχύνουμε
τις φτερούγες κοτόπουλου με την μαρινάδα.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και αφήνουμε στο
ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να δέσει η μαρινάδα.
Μόλις ήμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε, περνάμε τις
φτερούγες από το αλεύρι και τινάζουμε από το πολύ αλεύρι.
Αφήνουμε λίγο να κολλήσει το αλεύρι και στο μεταξύ
ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.
Μόλις φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε τις φτερούγες.
Αφήνουμε για ένα λεπτό και τις γυρνάμε ανάποδα.
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 6-7 και τηγανίζουμε
για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά συνολικά.
Μόλις ροδίσουν και ψηθούν καλά είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγη πράσινη σαλάτα.
Η καυτερή μαρινάδα και το γρήγορο τηγάνισμα
ξεροψήνουν και κάνουν τις φτερούγες απολαυστικές!
SPICY FRIED CHICKEN WINGS
Ingredients
For 2 Persons
8-10 Chicken Wings (700-900gr)
One Cup Flour (125-150gr)
One Tablespoon Paprika (7-10gr)
One Tablespoon Butter (10-12gr)
One Tablespoon White Vinegar (7-10gr)
One teaspoon Tabasco Sauce (4-5ml)
One teaspoon Brown Sugar (4-5gr)
Salt and Pepper
2-3 Cups Sunflower Oil to fry
Optional:
One Tablespoon Worcester Sauce
Instructions:
Pour into a deep bowl the flour and the paprika.
In another bowl place the chicken wings.
Prepare the marinade sauce for the chicken wings.
Melt the butter into a small pan over low heat.
When the butter melts, add the white vinegar,
the tabasco sauce, the brown sugar and the worcester sauce.
Let over low heat (mark 3-4) for two minutes to cook.
Remove from heat and let the marinade sauce cool.
Continue by adding some salt and pepper and spread
the sauce above the chicken wings.
Mix well using your hands and place into the fridge
for at least half an hour, so the marinade will stuck well.
When ready to fry, deep the chicken wings into the flour,
removing any excess of it. Let for some minutes and
meanwhile pour the sunflower oil into a deep pan to heat.
When the sunflower oil reaches frying temperature,
place the chicken wings to deep fry for one minute and
turn the other side to continue frying.
Low heat at mark 6-7 and fry the chicken wings
for about 5-7 minutes each side in total.
When they look brown and crispy, then they are ready.
Serve them with some green salad.
The spicy marinade sauce and the deep frying
makes the chicken wings crispy and delicious!