MENU

29/5/16

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ 

GREEK STRAPATSADA 



Υλικά
Για Δύο Άτομα

4-5 Μεγάλα Αυγά
4 μεσαίες Ντομάτες
60-80γρ. Φέτα
Δύο-Τρεις Κουταλιές Ελαιόλαδο (20-30μλ)
Αλάτι, Πιπέρι

Προαιρετικά:
Μισή Πράσινη Ψιλοκομμένη Πιπεριά


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε.
Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε. Μετά τις ψιλοκόβουμε.


Χτυπάμε τα αυγά και τρίβουμε τη φέτα.


Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά
προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σωτάρουμε την ντομάτα για δέκα λεπτά.


Μόλις τραβήξει τα υγρά, ρίχνουμε τη φέτα.


Αφήνουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τα αυγά.


Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά (4-5) σιγοψήνουμε
ανακατεύοντας για ένα δεκάλεπτο.


Σβήνουμε τη φωτιά και εάν χρειάζεται ρίχνουμε
λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Η Στραπατσάδα είναι έτοιμη.


Σερβίρουμε με ψωμί. Ιδανικό παραδοσιακό πιάτο με αυγά.
Ονομάζεται και Καγιανάς και είναι τόσο γευστικό!





GREEK STRAPATSADA 




Ingredients
For 2 Persons

4-5 Large Eggs
4 medium Tomatoes or 2 Large ones
60-80gr Feta Cheese
2-3 Tablespoons Olive Oil (20-30gr)
Salt and Pepper

Optional:
Half a Green Pepper sliced


Instructions:

Place the tomatoes into some boiling water
to remove the skin easier, for two minutes.
Remove the skin and slice them into small cubes.


Whisk the eggs and smash the feta cheese.


Pour the olive oil into a pan and over medium heat,
add the tomatoes. Season with salt and pepper.
Saute the tomatoes for ten minutes (mark 5-6).


When most of the liquids are gone, add the feta cheese.


Let for one minute and add the eggs.


Over medium-low heat (mark 4-5) cook
while stirring for about ten minutes.


Turn off heat and add some more salt and pepper
if needed. The Strapatsada is now ready.


Serve with some bread. Ideal, traditional, summerish.
It is also called "Kagianas" and it is so tasty!